آمار مصرف بنزین روزانه ایران در سال 1402
انتشار: شهریور 26، 1402
بروزرسانی: 04 اردیبهشت 1404

آمار مصرف بنزین روزانه ایران در سال 1402


رکورد مصرف روزانه بنزین شکسته شد

شهریور 1402: علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، خبر داد که رکورد مصرف روزانه بنزین با ثبت رقم مصرف ۱۳۷ میلیون لیتر، همزمان با افزایش ترددهای بین شهری در روزهای پایانی تابستان شکسته شد. این درحالی است که میانگین مصرف روزانه بنزین از ابتدای شهریورماه سال جاری تاکنون، 122 میلیون لیتر بوده است.

میانگین مصرف بنزین در شهریور ماه امسال (122 میلیون لیتر) در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، حدود 12 درصد و برابر 13 میلیون لیتر در روز افزایش یافته است.

وی با اشاره به مصرف بسیار بالای بنزین طی روزهای اخیر و لزوم سوخت رسانی به موقع و مناسب به جایگاه های عرضه سوخت گفت با توجه به افزایش تردد جاده ای و خیل بسیار عظیم مسافران مسیرهای شمالی و شمال شرق کشور، از رانندگان درخواست می شود با تسهیل در عبور و مرور، مسیر تردد را برای نفتکش های حامل سوخت باز بگذارند تا سوخت موردنیاز مردم، در زمان مناسب به مبادی عرضه منتقل شود. کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در ستاد و تمامی مناطق کشور در وضعیت آماده باش جهت سوخت رسانی مناسب به نیروگاه ها (با توجه به شروع فصل سرما) و مجاری عرضه بوده و همچنین تمامی جایگاه های عرضه سوخت در تمامی نقاط کشور، پیمانکاران و رانندگان نفتکش های جاده پیما در آماده باش کامل جهت عرضه مناسب سوخت در روزهای پایانی تابستان هستند.

وی از مردم درخواست کرد با توجه به افزایش ترددهای جاده ای و افزایش مصرف سوخت و احتمال شلوغی جاده ها، نهایت همکاری را در مدیریت مصرف سوخت به عمل آورند.

مصرف بنزین خودروهای صفر رو به رشد است

شهریور 1402: جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، اظهار کرد روزانه ۷۴۰ میلیون لیتر نفت خام و فرآورده در کشور توزیع و جا به جا می شود. تولید روزانه بنزین ۱۱۵ میلیون لیتر است. در تمام حوزه های بنزین سازی و تولید کاتالیست از شرکت های دانش بنیان استفاده کرده ایم. ۸۵ تا ۹۰ درصد تجهیزات در داخل کشور تولید می شود و این دانش را به حوزه فراسرزمینی منتقل کرده ایم.

وی افزود مصرف سوخت در کشور حتی در خودروهای صفر هم کاهش نیافته و روند مصرف افزایشی است. بعد از شیوع کرونا رشد مصرف بنزین ۱۶ درصد افزایش داشته است. بهینه سازی مصرف باید اولویت اصلی ما باشد. خودروهای خارجی صدی ۴ و خودروهای داخلی صدی ۱۰ مصرف بنزینشان است. امروزه در حوزه حمل و نقل ۵۸ هزار میلیارد قیمت بنزین و نفت و گاز مصرفی آن ها است. یک میلیون خودروی سنگین روزانه ۶۳ میلیون لیتر مصرف نفت و گاز دارند. ۱۰ تا ۱۲ میلیون لیتر نفت گاز روزانه قاچاق می شود. پیش بینی می شود که در سال جاری مصرف بنزین به ۴۲ میلیارد تا پایان سال برسد که به معنای رشد ۱۳ درصدی در مصرف بنزین است. یعنی ۹ بار باید مخازن خود را خالی و پر کنیم تا این نیاز را تأمین کنیم.

آقای سالاری گفت در حوزه زیر ساخت گاز مایع را به سبد صادرات اضافه کردیم و صادرات دریایی گاز مایع را شروع کردیم و روزانه ۲ میلیون لیتر گاز مایع را به این وسیله صادر می کنیم. بخش عمده ای از سوخت را با ناوگان حمل و نقل می کنیم و برای اجتناب از آن این شیوه حمل و نقل برنامه گسترش خطوط انتقال گاز هزار و ۵۰۰ کیلومتری را داریم. در ۲۰۰ جایگاه طرح کهاب را اجرا کردیم و جایگاه های جدید هم باید این طرح را اجرا کنند تا به آنها مجوز بدهیم. از شرکت های دانش بنیان هم استفاده کردیم تا بازیافت بخارات بنزین جایگاه ها را انجام دهند.

افزایش مصرف و توزیع بنزین در سال 1402

مرداد 1402: جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، از تولید روزانه 115 میلیون لیتر بنزین در پالایشگاه های کشور خبر داد و اظهار کرد مشکلی برای تامین و توزیع بنزین در کشور، با وجود افزایش ۱۳ درصدی مصرف بنزین در سال جاری وجود ندارد.

وی افزود افزایش روزانه ۱۷ میلیون لیتری توزیع بنزین تاکنون در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با مدت مشابه پارسال محقق شده و این رقم از افزایش ۱۳ درصدی مصرف حکایت دارد؛ با این حال با ظرفیتی که پارسال اضافه شد، با وجود افزایش مصرف خللی در موضوع سوخت رسانی به وجود نیامد. در دولت گذشته مخزنی اضافه نکردیم و با توجه به این محدودیت، چهار مرتبه این مخازن پر و خالی شده اند. امسال حدود ۱۸۳ میلیون تردد جاده ای داشتیم و افزایش پنج درصدی در این بخش ثبت شده است، گفت: با این حال به راحتی سوخت گیری انجام می شود و در ساماندهی مجاری عرضه هم موفق بوده ایم.

مصرف روزانه بنزین به 122 میلیون لیتر رسید

مرداد 1402: هوشنگ فلاحتیان، معاون برنامه ریزی وزارت نفت، اعلام کرد در زمینه مصرف انواع حامل های انرژی وضعیت مناسبی نداریم. به طور مثال در دو سال گذشته میانگین مصرف روزانه بنزین 88 میلیون لیتر بوده، اما اکنون به 122 میلیون لیتر در روز رسیده است. شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، مشغول تأمین بنزین و نفتگاز (گازوئیل) و سایر سوخت های مورد نیاز کشور هستند؛ اخیراً یک جلسه طولانی برای تأمین بنزین مورد نیاز سفر های تابستانی برگزار شد.

وی افزود با وجود این تلاش ها، واقعیت این است که در تکنولوژی خودرو ها تغییر محسوسی ایجاد نشده و مانند گذشته، میزان مصرف بنزین در خودرو های دورن و برون شهری بیش از حد استاندارد جهانی است؛ سالانه یک میلیون خودروی جدید هم وارد بازار می شود و طبیعتاً باید سرمایه گذاری های جدید برای ایجاد پالایشگاه های جدید انجام شود. اولویت باید مبتنی بر بهینه سازی مصرف انرژی باشد که یک کار بین بخشی است؛ یعنی باید مردم و دستگاه های دولتی و کارخانجات صنعتی نقش آفرینی کنند.

تولید و مصرف بنزین سر به سر است

تیر 1402: علی زیار، معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی، اعلام کرد در ایام کرونا به رقم مصرف 30 تا 40 میلیون لیتر هم رسیدیم در حالی که تولید بیش از 90 میلیون لیتر بوده است، یعنی 50 تا 60 میلیون لیتر اضافه می ماند که صادر می کردیم. اما بعد از کرونا یکباره مصرف بالا رفت، اکنون تولید را نمی توانیم یک شبه به اندازه مصرف بالا ببریم، بنابراین تمام تولید بنزین و نفت گاز را به مصرف داخلی اختصاص دادیم و به این ترتیب هم از درآمدهای صادراتی محروم شدیم و هم به مشقت افتادیم.

وی افزود اکنون 110 میلیون لیتر در روز بنزین مصرف می شود، اما در پالایشگاه ها نهایتا حدود 98 تا 104 میلیون لیتر در روز تولید داریم، با افزایش واحدها تا جایی که توانستیم تولید را به 110 میلیون لیتر رساندیم، یعنی با حداکثر ظرفیت تولید می کنیم و اکنون هر دو بخش تولید و مصرف روی رقم 110 میلیون لیتر هستند. البته گاهی تولید را تا 117 میلیون لیتر هم رسانده ایم، فعلا تا به امروز سر به سر هستیم ولی اگر مصرف افزایش پیدا کند باید اقداماتی در راستای کاهش مصرف داشته باشیم و یا اینکه از روش های جایگزین دیگر از جمله واردات، سوآپ و یا معاوضه نیاز مردم را تامین کنیم.

آقای زیار گفت وقتی خودروی غیراستاندارد در اختیار مردم قرار می دهیم که مصرف سوخت آن 12 لیتر در 100 کیلومتر و 3 برابر استاندارد جهانی است چاره ای جز رشد تقاضا و مصرف نیست. مردم که مقصر نیستند زیرا نقشی در ساخت موتور خودرو ندارند این سازندگان خودرو هستند که ثروت ملی را با موتورهای بی کیفیت حیف و میل می کنند. بخش تولید سوخت هم که با مشقت بنزین گازوئیل را تولید و در اختیار دارنده خودروی با مصرف سوخت بالا قرار می دهند. اکنون موتور خودروهای جدید حتی در مقایسه با خودرهای قدیمی مصرف سوخت بالاتری دارند. خودروساز ثروت مملکت را می سوزاند و به این فکر نمی کند سوخت این خودرو با این رقم بالا مصرف چگونه قرار است تولید شود.

تولید بنزین یورو 5 در سال های آینده

خرداد 1402: مجید رجبی، مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند، در مراسم رونمایی از کاتالیست ساخت ایران RFCC اعلام کرد در حال حاضر ۱۶ میلیون لیتر در روز بنزین یورو۴ تولید می کنیم و در حال حاضر تولید بنزین یورو۵ در دستور کار اصلی نیست، اما امکان تولید وجود دارد. در این حوزه تولید و عرضه نیز داشتیم و ثابت کردیم که می توانیم؛ اما فعلا اعلام شده که بنزین یورو۴ تولید شود. در حال حاضر بنزین یورو ۴ کاملا مطابق با استانداردهای اروپایی و مورد نیاز کشور تولید می شود که کیفیت خوبی دارد و پایدار است.

وی درباره کاتالیست رونمایی شده این کاتالیست موجب می شود تا در تامین این مقدار بنزین دغدغه نداشته باشیم چرا که اگر این کاتالیست وجود نداشت ممکن بود در تامین کاتالیست با وقفه مواجه شویم. این کاتالیست توسط یک شرکت دانش بنیان ایرانی و با حمایت پالایشگاه شازند تولید شده است. استارت این کار ۱۰ سال پیش زده شد و اکنون به محصول نهایی دست یافته ایم. با تولید کاتالیست بومی تولید بنزین پالایشگاه و سایر تولیدات با یک اطمینان خاطر انجام می شود و این موضوع که به ما اعلام شده باشد کیفیت بنزین را کاهش دهیم وجود نداشته است. بنزین پالایشگاه تحت نظارت یک سازمان مختص وزارت نفت مورد بررسی قرار می گیرد و تا تاییدیه آن ها صادر نشود اجازه ارسال وجود ندارد. کیفیت به هیچ عنوان فدای کمیت نخواهد شد و تولیداتی که داریم را با کیفیت بالا ارائه می دهیم.

آقای رجبی درباره برنامه تولید توضیح داد در حال حاضر برنامه افزایش تولید وجود ندارد. اکنون ۱۲ میلیون گازوئیل دو الی سه میلیون لیتر نفت سفید با کیفیت بالا عرضه می شود، همچنین سوخت جت را به مقدار نیاز تولید می کنیم. همچنین ۱۸۰۰ تن نیز گاز مایع در این پالایشگاه تولید می شود.

خودروها اصلی ترین عامل ناترازی بنزین هستند

خرداد 1402: ناترازی بنزین با برداشت گاه وبیگاه از ذخایر استراتژیک و در برخی موارد، تلفیق محموله های وارداتی با تولید داخل، ادامه دارد. تمامی ظرفیت پالایشگاهی و گاها ظرفیت برخی مجتمع های پتروشیمی برای افزایش کمی تولید بنزین کشور پای کار آمده اند؛ اما در مسابقه تولید و مصرف، همچنان مصرف برنده است و هر چند وقت یکبار، شاهد ثبت رکوردهای جدید مصرف حتی در ایام کم تردد سال هستیم.

مسئله ناترازی بنزین، ابعاد مختلفی دارد. از عقب ماندگی توسعه ظرفیت های تولید و عدم تنوع بخشی به سبد سوخت تا عدم بهینه سازی مصرف سوخت و بی توجهی به مهار رشد افسارگسیخته مصرف، ده ها عامل موجب شده تا امروز، ایران از صادرکننده بنزین به واردکننده آن تبدیل شود.

مالک شریعتی نیاسر، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در فروردین ماه با تأیید واردات بنزین در مقاطعی از سال 1401، از پیش بینی واردات 600 میلیون دلاری بنزین برای سال جاری خبر داد و گفت چون دولت برای سال 1402 پیش بینی واردات کرده است، احتمالا در این سال، تراز تولید و مصرف، منفی می شود.

خودروها نقش بسیار پررنگی در ناترازی بنزین دارند و می توان از اثر بحران خودرویی در ایجاد ناترازی بنزین به عنوان اصلی ترین عامل، نام برد. یکی از مباحث مهم در بخش خودروها، فرسودگی و سالها عقب ماندگی در زمینه خروج از مدار خودروهای فرسوده از چرخه حمل و نقل کشور است.

طبق اعلام معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، از 25 میلیون خودروی در حال تردد در کشور، 6.5 میلیون خودرو، فرسوده هستند. به عبارتی تقریبا به ازای هر 4 خودروی درحال تردد در جاده های درون شهری و برون شهری، یک خودرو فرسوده است که هم مصرف بنزین بالایی دارد و هم آلایندگی آن به مراتب از خودروهای دیگر بیشتر است.

جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، در این باره اظهار کرد درصد خودروهای ما سن بالای 20 سال دارند؛ درحالی که از تبصره 13 غافل شده و روند خروج خودروهای فرسوده از ناوگان در کشور متوقف شده است. لازم است سیاست های بهینه سازی مصرف به \u200eویژه در بخش حمل ونقل و خودرو هر چه سریع تر اجرایی شود و در صورت پیاده سازی این سیاست ها روزانه 16 میلیون لیتر سوخت صرفه جویی خواهد شد. باید در کنار خودرو هایی که وارد چرخه می شوند، تعدادی از خودرو های فرسوده را هم خارج کنیم؛ زیرا در سال 92 حدود 19 میلیون خودرو در چرخه داشتیم، اما اکنون این رقم به 30 میلیون رسیده است.

تأثیر خودروها بر پرمصرفی در بخش بنزین، فقط به خودروهای فرسوده بازنمی گردد. خودروهای نو شماره و تازه تولید نیز در کشور ما، میزان مصرف بالایی نسبت به استانداردهای جهانی دارند. سعید مداح مروج، مدیر هماهنگی و نظارت بر عملیات شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی، در این خصوص گفت متوسط مصرف خودروها در داخل نزدیک سه برابر مصرف استاندارد جهانی است؛ درحالی که خودروهای ما باید در هر 100 کیلومتر 4 لیتر مصرف بنزین داشته باشند، در حال حاضر خودروهای ما 10 تا 12 لیتر مصرف بنزین دارند.

درواقع، اگر تولیدات خودروهای پرمصرف در کشور جای خود را به تولید خودرو با استانداردهای روز جهان در میزان مصرف بنزین بدهد، مصرف بنزین کشور حداقل به نصف کاهش خواهد یافت و تنها با اصلاح یک عامل خودرو در بین ده ها عامل، نه تنها ناترازی بنزین رفع می شود بلکه دوباره صادرکننده بنزین خواهیم شد.

کاهش مصرف چشمگیر بنزین سوپر

خرداد 1402: اسدالله قلیزاده، رئیس صنف جایگاهداران سوخت کشور، عنوان کرد در سال جدید رشد مصرف بنزین تا حدود ۱۱۰ میلیون لیتر در روز رسیده است. این در حالی است که وضعیت فعلی برای دولت، بخش خصوصی از جمله جایگاه ها و مردم در حوزه تولید حمل انتقال و توزیع راضی کننده نیست و لازم است اصلاحات جدی به نفع مردم، بخش خصوصی و کشور در این حوزه اتفاق بیفتد.

وی افزود چند سالی است که در کشور رشد صعودی مصرف فراورده های نفتی وجود دارد که تاکنون کارشناسان مختلفی در این حوزه هشدار داده اند و تمامی فعالین بخش های مربوط به تولید تا مصرف و حتی مردم از رویه فعلی ناراضی هستند. تعلل در تصمیم گیری و اتخاذ رویکرد عدالت محور در تخصیص فرآورده های نفتی به مصرف کننده واقعی موجب شده جایگاه های عرضه سوخت متضرر \xa0شده، مردم ناراضی باشند و هم اکنون در آستانه واردات بنزین هم قرار گیریم. قطعا این تعلل در تصمیم گیری ها آسیب های بیشتری نسبت به وضعیت تصمیم سازی و اقدام مفید دارد.

رئیس صنف جایگاهداران سوخت کشور پیش بینی کرد که در سال جدید با رویکرد فعلی در حوزه بنزین، مصرف تا ۱۱۵ میلیون لیتر روزانه برسد و در روزهای پرمصرف و پیک مسافرت و ترددها شاهد ارقام بیش از ۱۳۰ تا ۱۳۵ میلیون لیتر در روز باشیم. جایگاه های عرضه سوخت در ایران رتبه دهم توزیع در کل دنیا را دارند اما به لحاظ سودآوری به رتبه صدم رسیده اند. این نشان می دهد رویه تخصیص، فروش، عرضه و قیمت گذاری با مشکل مواجه بوده و یا اسیر نگاه های افراطی است، بنابراین آسیب های جدی در بخش های مختلف را شاهدیم.

آقای قلیزاده گفت با توجه به قیمت بنزین سوپر و عدم انضباط ارسال به جایگاه ها، عدم استقبال مردم از این سوخت را شاهدیم؛ به طوری که باعث شده مردم دیگر روی وجود بنزین سوپر در جایگاه ها حساب نکنند و رفته رفته کسانی که متقاضی استفاده از این فراورده بوده اند به بنزین معمولی و یورو ۴ روی آوردند. ادعای مسئولین دولتی بر این است که کیفیت بنزین یورو ۴ و معمولی بالاست. بنابراین اکنون ما با ۸۰ درصد کاهش عرضه بنزین سوپر نسبت به روزهای نرمال عرضه این فراورده در کشور مواجهیم. دلایل مهمی در این زمینه وجود دارد؛ به طور مثال پالایشگاه ها اعلام می کنند به دلیل اینکه مصرف بنزین معمولی و یورو ۴ افزایش یافته، نمی توانند ظرفیت پالایشی خود را در اختیار بنزین سوپر قرار دهند و به ناچار برای جبران افزایش مصرف بالا اولویت با تولید بنزین معمولی است.

با کاهش 30 درصدی مصرف، می توان بنزین صادر کرد

اردیبهشت 1402: مالک شریعتی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، در حاشیه بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، عنوان کرد در سال های قبل، شرکت ها و غرفه های نمایندگی شرکت های خارجی، برای صادرات محصولات مورد نیاز این صنعت به ایران، در نمایشگاه حضور داشتند. اکنون رویکرد به سمت تولید فناوری دانش بنیان رفته و شرکت های ایرانی توانسته اند برخی تجهیزات مورد نیاز را تولید کنند. به طوری که عمده تقاضا حمایت از سوی دولت است. مصرف بهینه انرژی وضعیت مناسبی ندارد؛ بر اساس برنامه های پنجم و ششم توسعه قرار بود شدت مصرف انرژی در کشور 50 درصد کاهش یابد، اما این اهداف نه تنها محقق نشد، بلکه شدت مصرف انرژی نیز افزایش یافت. اقتصاد انرژی پایه و بر مبنای انرژی های فسیلی است. باید ابزارها و وسایلی در اختیار مردم قرار می گرفت تا به کاهش شدت مصرف انرژی کمک کرده و آن را تضمین کند.\xa0

وی تاکید کرد، اگر 30 درصد مصرف\u202fبنزین\u202fدر خودروها کاهش یابد، نه تنها مشکلات این بخش حل می شود، بلکه صادرکننده\u202fبنزین\u202fخواهیم بود.\xa0 صنایع در حوزه انرژی بسیار غیر بهره ور اداره می شوند به طوری که در تمام صنایع از جمله صنعت ساختمان و حمل و نقل بهره وری وجود ندارد. در حوزه تولید انرژی، متولی داریم اما متولی\xa0واحد و متمرکز در کنترل کاهش شدت مصرف انرژی نداریم.\xa0

وی افزود وزارتخانه های نفت و نیرو نمی توانند این مسئولیت را بر عهده بگیرند. زیرا با شرح وظایف آن ها در تناقض است. پیشنهاد مشخص\u202fبرای حل مشکل بالا بودن شدت مصرف انرژی در ایران این است که بخش های پراکنده ذیربط مصرف انرژی تجمیع و ادغام شده و در یک مرکز زیر نظر ریاست جمهوری فعالیت کند.\xa0

آقای شریعتی گفت بر اساس این پیشنهاد می توان معاونت راهبردی انرژی تشکیل داد و یک بازوی مالی تحت عنوان صندوق بهره وری نیز ایجاد کرد تا بر اساس بودجه سال 1402 حدود 30 هزار میلیارد تومان منابع اولیه برای اجرای طرح های بهره وری انرژی داشته باشد. اگر دولت لایحه ای در این خصوص ارائه کند، کار سریعتر انجام می شود و بار مالی ناشی از ایجاد این معاونت را نیز منتفی می کند. \u202fدر صورتی که دولت در این زمینه اقدام نکند،\u202fمجلس\u202fدر جریان بررسی برنامه هفتم توسعه، نسبت به ایجاد این معاونت اقدام خواهد کرد.\xa0

وی اظهار کرد، دو نگاه افراط و تفریط در حوزه مصرف\u202fبنزین\u202fو قیمت گذاری آن در کشور وجود دارد. برخی عقیده دارند قیمت\u202fبنزین\u202fدر کشور بالاست و باید کاهش یابد و در مقابل عده ای بر این اعتقاد هستند که قیمت ها باید به نرخ پایه در خلیج فارس برسد. درواقع هر\xa0دو نگاه به مقوله قیمت\u202fبنزین\u202fنادرست است. نگاه درستی که باید مبنا قرار بگیرد، این است که هر کسب و کاری یک قیمت تمام شده دارد و بر اساس این قیمت تمام شده با فرآیند معقول تعیین قیمت می شود. اعلام این قیمت تمام شده نشان می دهد که بهره وری چقدر است و دلالی را حذف می کند. همچنین با اعلام قیمت تمام شده یارانه واقعی مشخص می شود؛ به طوری که یارانه پرداختی را می توان از محل مالیات مضاعف بر مصرف جبران کرد و افزایش قیمت پلکانی باشد.\xa0

مصرف روزانه بنزین به 110 میلیون\xa0لیتر رسید

اردیبهشت 1402: علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، اعلام کرد که روند رشد مصرف بنزین در کشور عددی غیرمنتظره است. سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰، ۲۱ درصد رشد مصرف داشتیم. امسال نیز با گذشت ۴۷ روز از سال جدید، با رشد ۱۰ درصدی، بیش از ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین مصرف شده که میزان تولید نیز همین مقدار است.

وی افزود شدت مصرف انرژی در کشورمان در مقایسه با دیگر کشورها بالاست. فرسودگی ناوگان حمل ونقل کشور، افزایش پرشتاب خودروهای داخلی، وجود تکنولوژی های قدیمی در تولید خودرو و قاچاق مصرف سوخت از جمله دلایل مصرف روزافزون سوخت در کشور است.

آقای نژادعلی درباره مقدار مصرف نفت گاز در کشور گفت که در ۴۷ روز ابتدایی امسال به طور میانگین ۱۰۳.۲ میلیون لیتر نفت گاز در کشور مصرف شده که این عدد نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴ درصد افزایش یافته است. در سال گذشته به طور میانگین ۱۱۲ میلیون لیتر نفت گاز در کشور مصرف شد که پیش بینی می شود این عدد امسال با رشد در نیمه دوم سال به میانگین روزانه ۱۱۶ میلیون لیتر افزایش یابد.

تکذیب واردات بنزین و\xa0صادرات بنزین

اردیبهشت 1402: آقای علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، ضمن تکذیب اخبار مربوط به واردات بنزین، می گوید سوآپ فراورده وجود دارد اما با توجه به تناسب تولید و مصرف، تاکنون واردات بنزین اتفاق نیفتاده است. وی همچنین نکات جالبی را درباره مصرف بنزین در ایران بیان کرده است:

  • سیر رشد مصرف بنزین در کشور عدد غیرمنتظره ای است به طوری که در سال 1401 نسب به 1400 حدود 20 درصد رشد مصرف داشتیم.
  • امسال متوسط رشد مصرف نسبت به سال گذشته، حدود 10 درصد است و بیش از 110 میلیون لیتر در روز مصرف بنزین در کشور ثبت می شود.
  • بدلیل مصرف بالا، فعلا صادرات بنزین انجام نمی شود.
  • در حوزه نفتگاز، آمار مصرف در سال 1402 حدود 103 میلیون لیتر در روز است که نسبت به سال قبل 4 درصد افزایش را نشان می دهد.
  • امسال انتظار داریم مصرف نفتگاز به 115 میلیون لیتر برسد.
  • روزانه 24 میلیون لیتر سی ان جی مصرف می شود که اگر این کار انجام نمی شد، به همین میزان باید واردات بنزین انجام می دادیم.

تفاوت مصرف بنزین در ایران و جهان

اردیبهشت 1402: علی زیار، معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، در رابطه با موضوع واردات بنزین توضیح داد که این مسئله مربوط به تأمین بنزین روزانه نیست و برای تأمین ذخایر استراتژیک مورد استفاده قرار می گیرد؛ زیرا این ذخایر باید در حد قابل قبولی باشد. هر کشوری همانطور که برای مواد غذایی ذخایری را در نظر می گیرد، برای تأمین انرژی از جمله بنزین باید ذخایر استراژیک داشته باشد. به همین دلیل اکنون که واردات جنبه حفظ ذخایر را دارد تا ذخایر کشور در حاشیه امنی قرار بگیرد، اما مسئله ای که وجود دارد، خوشبختانه از نظر تولید و مصرف در وضعیت منفی به سر نمی بریم که نیازی به واردات بنزین برای مصرف داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل افزایش مصرف در جامعه خودروهای غیر استاندارد در جامعه است، گفت در شرایط فعلی مصرف بنزین افزایش یافته است که مهم ترین دلیل آن را می توان وجود خودروهای غیر استاندارد دانست. خودروهای موجود، دو و نیم برابر استاندارد جهانی مصرف دارند که تأمین بنزین این دست از خودروها هزینه های هنگفتی را به کشور تحمیل می کند. در صورتیکه بتوان مصرف را کاهش داد و تجهیزاتی که مصرف سوخت زیادی دارند را کاهش دهیم، می توانیم ارزش افزوده برای کشور ایجاد کنیم. در کشوری زندگی می کنیم که منبع، منابع هیدرو کربوری است اما تولید فرآورده های نفتی هزینه بر است و نیاز به سرمایه گذاری دارد و به دلیل بی کیفیتی موتور خودروها سرمایه ملی از بین می رود و منجر به آلودگی هوا می شود.

میزان مصرف بنزین\xa0خودروهای فرسوده

اردیبهشت 1402: محمد مشهدی شریف، رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو، عنوان کرد یک خودروی فرسوده، چه سواری و موتورسیکلت و چه کامیون، تقریبا 2 برابر خودروی نو\xa0بنزین\xa0مصرف می کند. اگر میانگین مصرف روزانه خودروی سواری حدود 4.13 لیتر باشد، یک خودروی فرسوده 2 برابر یعنی 8.26 لیتر\xa0بنزین\xa0مصرف می کند که بر اساس دلار 50 هزار تومان و نرخ 70 سنت\xa0بنزین\xa0فوب خلیج فارس، روزانه 132 هزار تومان هزینه سوخت یک خودروی فرسوده می شود که ضربدر تعداد خودرو و موتورسیکلت های فرسوده موجود نزدیک 272 میلیارد تومان در روز و سالانه 99 هزار و 280 هزار میلیارد تومان(حدود 100 همت)\xa0بنزین\xa0کشور را می سوزانند.

وی افزود در چهار سال آینده مصرف\xa0بنزین\xa033 درصد بالاتر خواهد رفت؛ یعنی تا چهار سال آینده مصرف\xa0بنزین\xa0حدود 31 میلیون بالاتر می رود و این در حالی است که تولید لازم را نداریم و باید وارد شود. اما اگر خودروهای فرسوده از مدار خارج شوند، حداقل 33 میلیون لیتر صرفه جویی می شود. یعنی نه تنها واردات نخواهیم داشت، بلکه می توانیم این میزان سوخت را ذخیره و یا صادر کنیم. به عبارت دیگر، تهدید جدی مصرف بالای سوخت با اسقاط خودروهای فرسوده تبدیل به فرصت خواهد شد و کشور می تواند از منابع ارزی حاصل از صادرات نیز استفاده کند.

افزایش 9 درصدی مصرف بنزین در سال 1402

فروردین 1402: علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، اعلام کرد از ابتدای فرودین تا 19 فروردین ماه، به طور میانگین 111 میلیون و 300 هزار لیتر\xa0بنزین\xa0در سراسر کشور مصرف شده است که این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته (یکم تا نوزدهم فروردین ماه 1401) با ثبت میانگین مصرف روزانه 102 میلیون لیتر بنزین، 9 درصد افزایش مصرف را نشان می دهد.

وی افزود روز نوزدهم فروردین ماه نزدیک به 108 میلیون و 300 هزار لیتر\xa0بنزین\xa0در کشور توزیع شده که با توجه به ذخیره سازی های مناسب انبارهای نفت قابل تأمین است و تولیدات پالایشی نیز مقدار مصرف را هم پوشانی می کند. اما با وجود هم ترازی بین تولید و مصرف، این مقدار مصرف قابل تأمل و نیازمند این است که با توجه به افزایش بی رویه مصرف، مردم همراهی بیش تری در صرفه جویی و مدیریت مصرف داشته باشند. یکی از بزرگ ترین افتخارات صنعت نفت این بود که با راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس، تبدیل به صادرکننده\xa0بنزین\xa0شدیم، اما تولید هر روزه خودروهای نو، افزایش سن خودروهای موجود و خارج نشدن خودروهای فرسوده از تردد جاده ای، سبب افزایش بی رویه مصرف سوخت شده است.

براساس گفته های وی، از 20 اسفندماه 1401 با تشکیل ستادی ویژه، اقدام هایی نظیر ظرفیت سازی مناسب انبارهای نفت، اعزام گروه های مختلف نظارتی و پایشی به جایگاه های سوخت و انجام آموزش های لازم برای رفع چالش ها، پایش موجودی مناطق و اطلاع رسانی به مناطق برای تأمین و ارسال به موقع سوخت به مجاری عرضه صورت پذیرفت که خوشبختانه هیچ جایگاهی در این ایام با کمبود سوخت روبه رو نبود. توزیع\xa0بنزین\xa0در روز 29 اسفندماه سال 1401 در مقایسه با مدت مشابه پارسال (29 اسفندماه 1400) افزایش 27 درصدی نشان می دهد.آقای نژادعلی گفت در بعضی از شهرستان ها، مصرف روزانه\xa0بنزین\xa0کشور بیش از پیش بینی های انجام شده رشد داشته است. مصرف\xa0بنزین\xa0نوروزی، در بعضی از استان ها برای نمونه در استان فارس، نسبت به مقدار مصرف در حالت عادی، در ایام نوروز تا دو برابر افزایش داشت و در برخی از روزها تا 10 میلیون لیتر در روز هم رسیده بود. از نظر حجم توزیع مناطق تهران، اصفهان، مشهد و کلانشهرها رکورددار هستند. رشد دائمی مقدار مصرف با توجه به افزایش روزافزون خودروها و افزایش عمر خودروها و نزدیک شدن به ایام تابستان پیش رو نیازمند مدیریت ویژه است.

وی تاکید کرد با جمع آوری کارت های سوخت آزاد جایگاه داران، تغییری در مقدار سهمیه و روند عرضه\xa0بنزین\xa0به مردم اتفاق نخواهد افتاد، بلکه به همان مقداری که افراد با استفاده از\xa0کارت سوخت\xa0آزاد، سوختگیری می کردند، می توانند از طریق\xa0کارت سوخت\xa0شخصی خود سوختگیری کنند. لازم است هموطنان عزیز به منظور بهبود نظام توزیع سوخت در کشور، برای سوختگیری در جایگاه های عرضه سوخت، تنها از\xa0کارت سوخت\xa0شخصی خود استفاده کنند. سهمیه قیمت اول و دوم (آزاد) به مقدار کافی در کارت های سوخت شخصی ماهانه شارژ می شود و امیدواریم فرهنگ استفاده از\xa0کارت سوخت\xa0شخصی شکل بگیرد. استفاده از\xa0کارت سوخت\xa0شخصی افزون بر بهینه سازی فرآیندهای عرضه، به جمع آوری اطلاعات دقیق از مقدار نیاز روزانه و ماهانه هموطنان و رقم مصرف گروه های متفاوت خودرو منجر می شود و از این طریق مدیریت توزیع و تحویل سوخت تسهیل خواهد شد. البته\xa0کارت سوخت\xa0اضطراری همچنان در جایگاه ها موجود خواهد بود و در صورتی که سهمیه نخست و دوم فردی در موارد استثنا پایان یافته باشد، یا مالک در مواردی کارت خود را فراموش کرده باشد، می تواند از کارت هوشمند سوخت اضطراری استفاده کند، اما این موضوع ضروری است که همه مردم به سمت استفاده از\xa0کارت سوخت\xa0هوشمند شخصی حرکت کنند.

آمار مصرف بنزین در نوروز 1402

فروردین 1402: براساس اعلام شرکت ملی پالایش و پخش، میانگین مصرف روزانه بنزین در ایام نوروز 1402 (یکم لغایت سیزدهم فروردین) ابتدای نوروز، معادل 113\xa0میلیون و 900 هزارلیتر شده است که نسبت به نوروز 1401، با افزایش 5.6 درصدی مصرف بنزین همراه شده. جزییات مصرف روزانه بنزین در ایام نوروز 1402 را در جدول زیر مشاهده می کنید:

ایام نوروز 1402مصرف روزانهتغییر نسبت به نوروز 1401
1 فروردین99.3 میلیون لیترافزایش 11 درصدی
2 فروردین122.7 میلیون لیترافزایش 8.6 درصدی
3 فروردین120.4 میلیون لیترافزایش 5.8 درصدی
4 فروردین110.1 میلیون لیترافزایش 0.7 درصدی
5 فروردین120.9 میلیون لیترافزایش 19.7 درصدی
6 فروردین117 میلیون لیترافزایش 2.8 درصدی
7 فروردین122 میلیون لیترافزایش 9.5 درصدی
8 فروردین103.5 میلیون لیترکاهش 5.6 درصدی
9 فروردین112.6 میلیون لیترافزایش 3.5 درصدی
11 فروردین110.1 میلیون لیترکاهش 9 درصدی
12 فروردین127.9 میلیون لیترافزایش 5.4 درصدی
13 فروردین93.1 میلیون لیترافزایش 15.9 درصدی
میانگین مصرف113.9 میلیون لیترافزایش 5.6 درصدی

*جدول فوق، براساس اطلاع رسانی رسمی شرکت ملی پخش است.

پیش بینی افزایش مصرف بنزین در 1402

فروردین 1402: آقای جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده نفتی، می گوید متاسفانه افزایش مصرف بنزین به صورت تصاعدی است، در حالی که در سال 1401\xa0افزایش 20\xa0درصدی در مصرف بنزین داشتیم، در سال 1402 هم نسبت به پارسال، افزایش 11\xa0درصدی مصرف داریم.

جلیل سالاری؛ مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش

اکنون 29\xa0میلیون دستگاه خودرو در چرخه حمل و نقل کشور وجود دارند و از طرفی مقدار مصرف سوخت در کشور با استانداردهای جهانی فاصله دارد و خودروها پرمصرف هستند که این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.\xa0

در حال حاضر، تولید بنزین در پالایشگاه های کشور به روزانه 112\xa0تا 115\xa0میلیون لیتر رسیده است.\xa0ورود سالانه یک میلیون خودرو به چرخه حمل و نقل کشور معادل یک میلیارد لیتر مصرف بنزین است و این به معنای ساخت پالایشگاهی با ظرفیت پالایش روزانه 150\xa0تا 200\xa0هزار بشکه خواهد بود که احداث آن، حداقل پنج سال زمان می برد.

افزایش مصرف بنزین در اسفند 1401

اسفند 1401:\xa0بر اساس اعلام شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، روز جمعه مورخ 26 اسفندماه 1401، میزان\xa0مصرف بنزین در کشور به بالای 115 میلیون لیتر رسیده است.\xa0این آمار نشان می دهد ایرانی ها در این روز،\xa0در مقایسه با روز مشابه سال 1400، بیش از 20 درصد، بنزین بیشتری سوزانده اند.

افزایش مصرف بنزین در اسفند 1401

این آمارها در حالی به ثبت رسیده که میانگین مصرف بنزین در کشور در سال 1401 حدود 104.5 میلیون لیتر در روز بوده است.

با این حال آن گونه که جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران اعلام کرده که باوجود رکوردهای مصرف بنزین توانستیم با مدیریت تامین و توزیع سوخت، تا روزانه 130 میلیون لیتر بنزین را عرضه کنیم.\xa0وی تأکید کرد که آمادگی لازم برای تامین سوخت مورد نیاز برای ایام نوروز 1402 در کشور وجود دارد.

گفتنی است\xa0در 10 روز پایانی سال 1401، به طور میانگین 121.8 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شده بود که این عدد نسبت به مدت مشابه سال 1400 (19 تا 29 اسفند 1400) با 106.9 میلیون لیتر، 13.9 درصد افزایش یافته است. همچنین در روز 29 اسفند 1401، بیش از 144 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد که این عدد رکورد بی سابقه ای در مصرف بنزین کشور به شمار می رود.

راهکاری برای کاهش مصرف بنزین

اسفند 1401: عباس کاظمی، مدیر عامل اسبق شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی، راهکارهایی را برای کاهش مصرف و تامین بهینه بنزین در کشور ارائه داد و گفت سبد سوخت باید توسعه یابد. در دهه 80 قانون بهینه سازی مصرف سوخت طراحی شد اکنون می توانند سی ان جی را بیشتر توسعه دهند و ال پی جی را هم وارد سبد سوخت کنند؛ تا مسئله کمبود بنزین حل می شود. ساخت پالایشگاه جدید یک راهکار است و هرچه در زمینه توسعه زیرساخت سرمایه گذاری شود، مطلوب است. دولت باید تمام سعی خود را بکند تا سرمایه گذاری در زیرساخت ها تقویت و پالایشگاه جدید ساخته شود. مجلس نیز این برنامه را مصوب کرده لازم است که سرمایه گذاران هم در این حوزه تمرکز کنند. پالایشگاه باید ساخته شود و پایه آن تولید محصولات پتروشیمی باشد؛ زیرا پالایشگاه سازی در کشور باید سودآور باشد. یعنی اصل برنامه برای توسعه صنعت پالایشگاهی بر مبنای ساخت پتروپالایشگاه و پتروریفاینری باشد زیرا پالایشگاه سوختی سودی ندارد. بنابراین باید محصولاتی تولید شود که سرمایه گذار سود خود را بدست آورد.

طبق گفته های وی، در حال حاضر ظرفیت استفاده از 40 میلیون متر مکعب سی ان جی، که معادل 40 میلیون لیتر بنزین است، را در کشور داریم. شبکه گاز هم موجود است؛ اما فقط 22 میلیون متر مکعب از این ظرفیت استفاده می شود و 18 میلیون متر مکعب ظرفیت خالی است. باید با مکانیزم قیمتی تشویق کنند که مصرف کنندگان به سمت سی ان جی تمایل پیدا کنند. اگر این اتفاق بیفتد، 18 میلیون لیتر از تقاضای بنزین کم می شود. باید خودروسازان ترغیب شوند که خودروی سی ان جی سوز تولید کنند. چون ظرفیت زیرساختی برای استفاده از 40 میلیون متر مکعب از گاز سی ان جی در کشور وجود دارد. اکنون اکثر خودروهای کشور در استفاده از بنزین پرمصرف هستند؛ بنابراین برای کنترل مصرف بنزین ابتدا باید حمل و نقل عمومی و مترو توسعه پیدا کند، خودروسازان هم باید تکنولوژی جدید برای تولید خودروی کم مصرف بکار بگیرند. مهم ترین موضوع اینکه سرمایه گذاری در این بخش بسیار مطلوب است زیرا با توسعه حمل و نقل عمومی قطعا تقاضای بنزین کم می شود.

بنزین سوپر در بیش تر استان ها توزیع نمی شود

بهمن 1401: همایون صالحی، رئیس کانون انجمن های صنفی جایگاه داران، درباره مصرف بنزین اظهار کرد افزایش مصرف به گونه ای بوده که در یک روز از دی ماه به 118 میلیون لیتر نیز رسید که اتفاقی بی سابقه محسوب می شود. مصرف بنزین در زمستان همیشه کاهش پیدا می کرده، اما امسال به دلایلی مانند افت فشار گاز، این میزان افزایش یافت.

وی پیش بینی کرد که نوروز امسال با مشکل تامین بنزین مواجه خواهیم شد و گفت هنوز مشخص نیست که به واردادت منجر می شود و یا این که باید تولید بیش تر بنزین داشته باشیم. اما واضح است که همه ارکان باور پیدا کردند که باید ظرفیت ها را بالا ببرند. طبق اخبار واصله از پالایشگاه اصفهان، به شدت تلاش می شود تا تولید افزایش پیدا کند. البته برنامه درازمدت و میان مدت تا سال 1405 نیز در نظر گرفته شده است.

آقای صالحی افزود هرساله این مشکلات اتفاق می افتند و اکنون برای تامین سوخت نوروزی باید تدابیر اندیشیده شوند تا چالشی در این باره پیش نیاید.

وی درباره بنزین سوپر گفت چند سال است که مشکلات تامین بنزین سوپر وجود دارند و اکنون در این فصل چهارم سال این مشکل حادتر شده است. به طوری که توزیع آن خیلی کم شده و بیش تر استان ها فاقد بنزین سوپر هستند.\xa0وضعیت بنزین سوپر در کشور اصلا خوب نیست. در حال حاضر باید حداقل در روز 5 میلیون لیتر عرضه باشد، اما این میزان موجودی و توزیع وجود ندارد. علاوه بر آن، اکنون باید حدود 24 میلیون متر مکعب در روز در 2500 مجاری عرضه سی ان جی توزیع شود، در حالی که در برخی استان ها ظرفیت جایگاه های عرضه کم تر از 60 درصد است.

بنزین یورو 2 در کلانشهرها توزیع نمی شود

بهمن 1401: رضا نواز، سخنگوی اتحادیه جایگاه داران سوخت، اعلام کرد مصرف روزانه بنزین در استان تهران حدود 20 میلیون لیتر بوده که دو برابر کشوری مانند ترکیه است. در کلان شهرها، 95 درصد بنزین یورو 4 است؛ یعنی در کلان شهرها الزام محیط زیستی است که سوخت یورو 4 توزیع شود و بنزین معمولی در تهران نداریم. اما با شرایط سینوسی در حال حاضر بین 600 الی 700 هزار لیتر از این میزان به بنزین سوپر اختصاص دارد. بر اساس استانداردهای ملی، قانون هوای پاک و الزاماتی که وجود دارد، 50 درصد بنزین توزیعی کشور یورو 4 است و در کلان شهرها کلا بنزین یورو 4 توزیع می شود.

میانگین مصرف روزانه بنزین به 104 میلیون لیتر رسید

دی 1401: مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، از میانگین مصرف روزانه ۱۰۴ میلیون لیتر بنزین در دی ماه ابراز شگفتی کرد و گفت مصرف\u202fبنزین\u202fدر ماه های سرد سال به رغم فصول سرد سال های گذشته، نه تنها کاهش نیافته، بلکه با روندی افزایشی روبه رو بوده است. لازم است هم وطنان مصرف را مدیریت کرده و با سفرهای غیرضروری، بتوان از ظرفیت خطوط لوله کشور و ناوگان حمل ونقل فرآورده برای تأمین سوخت مایع موردنیاز نیروگاه ها استفاده کرد .\xa0

وی درباره تعطیلی برخی جایگاه های عرضه سی ان جی به دلیل افت فشار گاز طبیعی عنوان کرد\u202fبنزین\u202fموردنیاز مناطقی که جایگاه های سی ان جی تعطیل شده، تأمین شده است و کمبودی وجود ندارد. اما با توجه به پیش بینی ها برای تشدید کاهش دمای هوای کشور، انتظار می رود که با کاهش ترددها، بتوان زیرساخت ها را در جهت توزیع سوخت به مناطقی که دمای حتی تا منفی 18 درجه را تجربه کرده اند، به کار گرفت.\xa0

مصرف بنزین در ایران معادل یک کشور 300 میلیونی است

دی 1401: مدیر هماهنگی و نظارت بر عملیات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، در پاسخ به سوالی مبنی بر تفاوت بنزین توزیعی در تهران و اطراف آن توضیح داد که بنزین توزیعی در تهران، به لحاظ عدد اکتان تفاوت دارد، اما به لحاظ شاخص های دیگر خیر. بنزینی\xa0که در کلان شهرهایی مثل تهران، اصفهان، مشهد، اراک و یا البرز توزیع می شود، دارای استاندارد یورو4 است. تهران روزانه 12 میلیون لیتر مصرف دارد و بنزینی که توزیع می شود، بر مبنای استاندارد یورو4 است. اما در شهرهای اطراف اینگونه نیست. به این دلیل که توان تولید\u202fبنزین\u202fیورو 4 در کشور، روزانه 75 میلیون لیتر است و در بند قانون تدوین شده، مادامی که مصرف\u202fبنزین\u202fمدیریت شود در سقف 85 میلیون لیتر، باید 90 درصد\u202fبنزین\u202fمصرفی بر مبنای استاندارد، تولید و توزیع شود. اما این در حالی است که امروزه سقف مصرف 105 میلیون لیتر است.\xa0

وی افزود مصرف انرژی در ایران سه برابر دنیاست. یک کشور 85 میلیونی معادل یک کشور 280 تا 300 میلیونی مصرف دارد. پس وقتی مصرف، سه برابر شود، خود یک عامل آلودگی هوا است. اینجا نقش کیفیت سوخت ملاک نیست بلکه ذات سوختن مهم است. ما سوخت فسیلی، یعنی هیدروکربن مصرف می کنیم که سبک ترین آن متان\xa0است. 35 درصد\u202fبنزین\u202fترکیبات آروماتیک است پس اتم های کربن دارد که وقتی می سوزند تولید دی اکسیدکربن می کنند. بنزین در ایران مطابق استاندارد تولید و توزیع می شود. اما از آن جا که زیرساخت های حمل و نقل شهری ضعیف است، خودروهایی که در کشور تردد می کنند عموماً پرمصرف هستند و صدی 10 تا 12 لیتر در 100 کیلومتر پیمایش مصرف دارند. خودروها در ایران اغلب بنزینی هستند و خودروهای هیبریدی و دوگانه سوز، سهم بسیار پایینی دارند. عموماً هم سیستم ها انژکتوری است و در کنار همه این ها، مصرف بالاست. همچنین سیستم حمل و نقل عمومی ضعیف است؛ بنابراین وقتی خود را با کشوری مانند ژاپن مقایسه کنیم، باید این نکته را در نظر بگیریم که آن ها دارای شبکه پیشرفته ای از سیستم حمل و نقل زیرزمینی هستند.\xa0

افزایش بی سابقه مصرف بنزین در زمستان 1401

دی 1401: علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، اعلام کرد زمستان امسال مصرف\u202fبنزین\u202fکاهش نیافته و شاهد مصرف بی رویه این فرآورده نفتی هستیم؛ به طوری که متوسط مصرف\u202fبنزین\u202fدر سال جاری از ابتدای سال تا امروز 103.5 میلیون لیتر در روز بوده است. در روز سوم دی ماه، 116 میلیون لیتر\u202fبنزین\u202fدر کشور مصرف شد که عددی بسیار بزرگی برای فصل زمستان است. امسال تنها سالی است که برخلاف روند سال های گذشته، مصرف در زمستان کاهش نیافته است.\xa0

بر اساس گفته های وی، میانگین مصرف\u202fبنزین\u202fکشور از ابتدای امسال تا پنجم دی ماه 1401، نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰، حدود 21 درصد افزایش داشته است. مصرف\u202fبنزین\u202fکشور به سرعت در حال رشد است و ناترازی بین تولید و مصرف را به دنبال خواهد داشت. میانگین تولید روزانه بنزین از ابتدای سال تا ۵ دی، ۶.۵ درصد افزایش داشته و به واسطه بعضی از طرح های بهینه سازی، کیفیت و مقدار تولید در بعضی از واحدهای پالایشی افزایش یافته است. دلایل مختلفی از جمله قاچاق سوخت به دلیل اختلاف بالای قیمت سوخت با کشورهای همسایه، رعایت نکردن مصرف بهینه و عادی شدن مصرف، اطلاع رسانی نامناسب درباره تولید فرآورده، ارزش واقعی\xa0تولید فرآورده و لزوم مصرف بهینه آن، از جمله دلایل این افزایش خیره کننده مصرف فرآورده در کشور است. وی امیدوار است تا با افزایش تولید در برخی از واحدهای پالایشی از جمله پالایشگاه آبادان، تهران و شازند اراک، بتوان ذخیره سازی مناسبی برای ایام نوروز انجام داد. آقای نژادعلی گفت عرضه\u202fبنزین\u202fسوپر در تهران از هفته گذشته، و از روز 6 دی ماه در همه مراکز استان ها آغاز شده است.\xa0

مصرف سوخت خودروها باید سالانه کاهش یابد

آذر 1401: معاون دفتر صنایع خودرویی وزارت صمت، اظهار کرد که درباره کاهش مصرف سوخت باید به طور جدی فکر و عمل کرد و مصرف سوخت خودروها باید سالانه ۵ درصد کاهش یابد. دو خودروساز داخلی باید به دانش پلتفرم دست یابند و یک پلتفرم کاملا بومی تولید شود. در اروپا تولید CO در حدود ۹۵ گرم بر کیلومتر بوده و به سمت ۵۰ گرم کاهش حرکت می کند؛ در حالی که در کشور ما این عدد متوسط ۱۸۵ گرم بوده که فاصله قابل توجهی دارد.\xa0

بر اساس گفته های وی، توسعه محصولات جدید می تواند ارزش افزوده واقعی داشته و حیات اقتصادی صنعت را به دنبال داشته باشد. باید یک حرکت جدید به سمت توسعه محصولات باشد تا سلایق بازار داخلی را پوشش و بازار منطقه ای را به خود اختصاص دهد. اکنون\u202fوجود تامین کنندگان متعدد برای یک قطعه و فقدان کیفیت یکسان، یک چالش جدی است. داخلی سازی قطعات خودرویی، مشکلی اساسی دارد و باید به این سمت حرکت کرد.\xa0

وی افزود سرانه تولید خودرو به ازای نیروی انسانی بهبود یافته و از نظر بهره بری، نیازمند اصلاح و بهبود نسبت سرانه تولید سالانه به نیروی کار است. با ظرفیت های موجود، امکان تولید ۲ و نیم میلیون دستگاه خودرو وجود دارد که به ۳ میلیون دستگاه نیز می توان دست یافت.\xa0

افزایش 5 درصدی تولید بنزین

مهر 1401: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، اطلاعیه ای را به منظور جوابیه برای عنوان «از افزایش واردات\u202fبنزین\u202fتا افزایش آلودگی هوا / تولید\u202fبنزین\u202fپتروشیمی بی سروصدا آغاز شد!» روزنامه مردم سالاری، منتشر کرد . متن این اطلاعیه به شرح زیر است:\xa0

تولید\u202fبنزین\u202fپالایشگاه های کشور نسبت به سال گذشته نه تنها کاهش نداشته، بلکه با انجام راهکارهای مبتکرانه و مدیریت صحیح پالایشگاه ها، حدود پنج درصد افزایش داشته و بر این اساس کاهش تولید کاملاً نادرست است.\xa0

مضاف بر اینکه با رفع محدودیت های ناشی از بیماری کرونا و افزایش ناگهانی 20 درصد مصرف\u202fبنزین\u202fکشور نسبت به سال گذشته، هیچ گونه خللی در تامین\u202fبنزین\u202fکشور به وجود نیامد که در این خصوص عملکرد شرکت پالایش و پخش قابل تقدیر است.\xa0

شایان ذکر است براساس مصوبه هیئت وزیران، همه\u202fبنزین\u202fمصرفی کلان شهرهای کشور از جمله تهران با کیفیت استاندارد یورو 4 توزیع می شود و همه\xa0\xa0

شاخص های مهم\u202fبنزین\u202fاز جمله محتوای گوگرد، آروماتیک، بنزن و الفین کم تر از حدود مجاز ذکر شده در استانداردهای موصوف است.\xa0

دلیل اصلی آلودگی هوای تهران و سایر کلان شهرهای کشور، بالا بودن میزان مصرف سوخت خودروها (اعم از خودروهای سبک، سنگین، موتورسیکلت ها و غیره و عدم رعایت استانداردهای تدوین شده در این خصوص) استاندارد ملی 4241 با عنوان دستورالعمل برچسب انرژی خودروها است و ارتباطی به کیفیت سوخت که مطابق استانداردهای یورو 4 و یورو 5 تولید و عرضه می شود ندارد.\xa0

آمار مصرف سوخت در نیمه اول 1401

مهر 1401: آقای عابدینی، مدیر تامین و توزیع سوخت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، می گوید در شش ماهه اول 1401، متوسط\xa0مصرف بنزین روزانه در ایران، معادل 102.7 میلیون لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، با جهش 24 درصدی همراه شده است.

در سه ماهه فصل تابستان 1401 نیز، مجددا شاهد افزایش مصرف سوخت بوده ایم به گونه ای که میانگین\xa0مصرف روزانه بنزین به 105 میلیون لیتر و میانگین مصرف روزانه نفت گاز نیز به 106 میلیون لیتر\xa0رسیده که نسبت به تابستان 1400، به ترتیب 21 درصد و 6.6 درصد افزایش داشته اند. بیشترین افزایش مصرف بنزین نیز با ثبت رکورد 120 میلیون لیتر در روز، مربوط به روزهای پایانی شهریورماه 1401 بوده است.

افزایش مصرف سوخت با کاهش اسقاط

مرداد 1401: چند سالی است که اسقاط خودرو به طرز چشمگیری کاهش یافته است. در واقع معافیت\xa0خودروسازان\xa0داخلی از گواهی اسقاط\xa0و ممنوعیت واردات خودرو علت این کاهش است.

بر اساس گزارش حسابرسی زیست محیطی درباره\xa0نحوه اجرای قانون هوای پاک دیوان محاسبات کشور، بیش از 10.4 میلیون وسیله نقلیه در مرز فرسودگی در کشور\xa0وجود دارد. چنین تعدادی حاکی از اهمیت و ضرورت اقدام عاجل در این حوزه است.\xa0هر خودر فرسوده، نسبت به یک خودرو غیرفرسوده، 14.3 درصد بیش تر بنزین\xa0مصرف می کند. مرکز پژوهش های\xa0مجلس می گوید که اسقاط هر خودرو فرسوده در شرایط فعلی، سبب کاهش مصرف 2000 لیتر\xa0بنزین\xa0در سال می شود. ارزش صادراتی این میزان\xa0بنزین\xa0بیش از 1800 دلار معادل با 54 میلیون تومان است.

اگر فرض کنیم سالانه 300 هزار خودرو اسقاط شود، بیش از 540 میلیون دلار معادل 16.2 هزار میلیارد تومان به صورت سالانه در مصرف\xa0بنزین\xa0صرفه جویی می شود. همچنین با احتساب قیمت هر لیتر\xa0بنزین\xa00.6 دلار، تردد هر خودروی فرسوده سالیانه موجب خسارت 600 دلاری در حوزه سوخت خواهد شد.

اسقاط وسایل نقلیه از سال 1397 با افت چشمگیری مواجه شده است؛ به گونه ای که در سال های 1398 و 1399 میزان سالیانه خودروهای فرسوده از رده خارج شده کمتر از 7000 خودرو بوده است. با توجه به اثرات منفی انباشت خودروهای فرسوده در کشور، ضروری است که دولت و\xa0مجلس\xa0اقداماتی جهت حل این معضل ارائه کنند.

خودروهای داخلی 50 درصد سوخت هدر می دهند!

مرداد 1401: مرکز پژوهش های مجلس، گزارشی را با عنوان «بررسی رویکردهای مختلف به توسعه صنعت پتروپالایشگاهی در کشور» تهیه کرده که نشان می دهد مصرف سرانه بنزین در ایران تقریبا دو برابر میانگین جهانی است.

در واقع دلیل اصلی مصرف بالای بنزین در کشور به کیفیت پایین خودروهای داخلی مرتبط است. بر اساس گفته های جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی، تعداد خودروهای شخصی و موتورسیکلت در کشور حدود 25 تا 26 میلیون دستگاه است. اگر استاندارد جهانی را در این خودروها و موتورسیکلت ها داشته باشیم، 50 درصد یعنی روزانه 50 میلیون لیتر، کاهش مصرف خواهیم داشت. این حجم کاهش، ارزش افزوده بالا و ارزآوری دارد.

\xa0اگر قیمت بنزین بین 0.5 تا 0.7 دلار در هر لیتر در نظر گرفته شود، با یک حساب سرانگشتی میزان هدررفت بنزین سالانه 10 میلیارد دلار است. حتی اگر نرخ ارز را 25 هزار تومان در نظر بگیریم، خسارتی بیش از 270 هزار میلیارد تومان در سال به کشور وارد می شود.

مصرف بنزین ایران در مرز هشدار

مرداد 1401: زنگ هشدار واردات بنزین به ایران، به صدا درآمد. آقای افشین مهدوی، مدیر برنامه ریزی شرکت ملی پخش، خبر داده که میانگین مصرف بنزین در ایران، طی چهارماهه ابتدایی سال 1401، به حدود 101 میلیون لیتر\xa0(100 میلیون و 900 هزار لیتر) در هر روز رسیده است. این درحالی است که میزان توزیع سراسری بنزین در همین محدوده زمانی، حدود 107 میلیون لیتر\xa0(107 میلیون و 600 هزار لیتر) بوده.

نکته جالب توجه اینجاست که میزان مصرف روزانه بنزین در مدت مشابه سال 1400 تنها 87 میلیون لیتر بوده که بیانگر افزایش 14 درصدی مصرف بنزین در سال جاری است.\xa0

کاهش تولید بنزین تکذیب شد

مرداد 1401: جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی، عنوان کرد که تولید بنزین همانند سال های گذشته بوده و کاهش نیافته است . در حال حاضر تولید روزانه بین 94، 98، 100 و 104 میلیون لیتر است. در واقع تولید برمبنای تعداد پالایشگاه و تعمیر اساسی در نظر گرفته می شود و به تناسب این مسائل، نوسان در تولید وجود دارد. اما اعداد 70 و 80 میلیون لیتر در روز منطقی و درست نیستند.

وی درباره هدررفت سوخت نیز توضیحاتی را ارائه کرد و گفت که موضوع کیفیت خودرو در قانون هوای پاک و تکلیف سازمان استاندارد آمده و خودروها به تناسب مصرف باید استاندارد لازم را داشته باشند. تعداد خودروهای شخصی و موتورسیکلت در کشور حدود 25 تا 26 میلیون دستگاه است؛ اگر استاندارد جهانی محقق شود، به کاهش 50 درصدی مصرف خواهیم رسید. این حجم کاهش ارزش افزوده بالایی داشته و برای کشور ارزآوری دارد. وی افزود اکنون حوزه خودرو بیش تر سوخت سوزی دارد؛ در حالی که انرژی ارزان نباید زمینه ای شود تا اتلاف انرژی صورت گیرد و خودروسازان\xa0\xa0باید مکلف شوند که استانداردها را رعایت کنند.

آیا بنزین وارد می شود؟

خرداد 1401: سعید مداح مروج، مدیر هماهنگی و نظارت بر عملیات شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی، اشاره کرد که در حال حاضر برنامه ای برای واردات بنزین وجود ندارد . اما میزان مصرف باید مدیریت شود؛ زیرا مصرف بنزین روز به روز در حال افزایش است و با چنین روندی با کمبود آن مواجه خواهیم شد. میانگین مصرف سوخت خودروهای داخل کشور حدود سه برابر مصرف استاندارد جهانی است که باید اصلاح شود. اگر این اصلاحیه صورت نگیرد، احتمال واردات بنزین در سال آینده وجود دارد.\xa0طبق گفته های وی، میانگین مصرف سوخت در سال جاری برابر 96 میلیون لیتر در روز است. اکنون تاسیسات در دست تعمیر هستند و تولید روزانه بنزین برابر 95 میلیون لیتر است. اما پس از پایان تعمیرات، تولید روزانه به 102 میلیون لیتر خواهد رسید.

وی همچنین درباره عرضه گازوئیل گفت که وضعیت خوبی دارد و تولید نفت گاز استاندارد اکنون برابر با 44 میلیون لیتر است. اما از اواخر سال جاری، پالایشگاه اصفهان نیز حدود 16 میلیون لیتر نفت گاز استاندارد تولید خواهد کرد. بنابراین کل میزان مصرف کشور، که حدود 55 تا 60 میلیون لیتر است، تامین خواهد شد.

اخذ مالیات از خودروهای پرمصرف

خرداد 1401: براساس تبصره ماده 3 که در قانون\xa0ساماندهی صنعت خودرو آماده است، دولت باید سازوکار جدیدی ایجاد کند تا از خودروهایی که بنزین بیشتری می سوزاند، عوارض و مالیات بیشتری نیز دریافت گردد.

مالیات بر خودروهای پر مصرف
تبصره ماده 3 طرح ساماندهی صنعت خودرو

در متن\xa0قانون طرح ساماندهی، چنین آماده که دولت علاوه بر ترویج روش های کاهش مصرف سوخت، باید عوارض پلکانی از دارندگان خودروهای پرمصرف (براساس حجم سیلندر) اخذ کند. همچنین در این قانون، صراحتا اشاره شده خودروسازانی که محصولاتی با مصرف بنزین بیشتر از حد مجاز اعلام شده توسط سازمان استاندارد خودرو، تولید کنند نیز باید این عوارض را پرداخت کنند.

جزییات کامل تر عوارض خودروهای پرمصرف هنوز مشخص نشده اما مجلس، دولت را مکلف کرده تا حداکثر ظرف سه ماه از ابلاغ قانون ساماندهی بازار خودرو، جزییات این عوارض و چگونگی انجام آنرا در هئیت وزیران به تصویب برساند.

کاهش مصرف بنزین با گازسوز کردن خودروها

خرداد 1401: فرید خاصه باف، عضو اتحادیه سوخت های جایگزین، اعلام کرد که یک میلیون و 400 هزار خودروی عمومی طی 20 سال دوگانه سوز شده و 350 میلیون لیتر بنزین را صرفه جویی کرده است. اکنون با مصرف هر 23 میلیون متر مکعب گاز، در واقع 23 میلیون لیتر بنزین نیز صرفه جویی می شود و\xa0اگر این روند ادامه می یافت، همچنان در مصرف بنزین صرفه جویی می شد و منافع اقتصادی را به دنبال داشت.

خودروهای ایرانی هزاران میلیارد تومان\xa0می سوزانند!

اردیبهشت 1401: خودروهای برقی به سرعت در حال پیشرفت هستند و کم کم سوخت های فسیلی به طور کامل حذف خواهند شد.

اما بازار کشور ما از این روند جهانی جا مانده و خودروهای داخلی روزانه 25\xa0میلیون لیتر بیش از حد میانگین سوخت جهانی خودروها، می سوزانند. بنابراین، اگر قیمت بنزین در سطح جهانی برابر یک دلار به ازای هر لیتر باشد، خودروهای داخلی سالانه رقمی در حدود 11 میلیارد دلار بیش از حد جهانی مصرف می کنند.\xa0از طرفی، روزانه 15 میلیون لیتر بنزین از کشور قاچاق می شود و از این دو مورد می توان نتیجه گرفت که سالانه حجم زیادی بنزین\xa0را از دست می دهیم.

مصرف روزانه بنزین در ایران
کرامت ویس کرمی؛ مدیر عامل شرکت ملی پخش

کرامت ویس کرمی، مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کشور، پیش بینی می کند که امسال مصرف سوخت کشور 8 درصد افزایش می یابد. بنابراین، میانگین مصرف روزانه بنزین به 95 میلیون لیتر خواهد رسید و باید توجه داشت که روزانه (بدون در نظر گرفتن محدودیت ها) 105 میلیون لیتر بنزین در کشور تولید می شود.

بر اساس گزارش دی ماه گذشته سازمان محیط زیست، میانگین استاندارد خودروهای داخلی یورو2 است. مصرف سوخت ترکیبی چنین خودروهایی به 9.2 لیتر در هر صد کیلومتر می رسد؛ در حالی که طبق اعلام آژانس بین المللی انرژی در سال 2020، میانگین مصرف جهانی سوخت برای خودروهای سبک باید 7 لیتر در هر صد کیلومتر باشد.

6 میلیون پراید و 3 میلیون پژو 405 تاکنون تولید شده که مصرف سوخت شهری آن ها به 10 لیتر می رسد. با فرض این که هر کدام از این خودروها روزانه فقط 50 کیلومتر حرکت کنند، مجموعا 45 میلیون لیتر بنزین می سوزانند. اگر این مقدار را با میزان قاچاق بنزین در روز مقایسه کنیم، نتیجه آن ها برابر است.

آمار و محاسبات نشان می دهند که خودروهای موجود در کشور سالانه 35 میلیارد لیتر بنزین مصرف می کنند؛ در حالی که با در نظر گرفتن استاندارد جهانی، متوجه می شویم که روزانه 25 میلیون لیتر بنزین اضافه تر می سوزد .

اگر قیمت بنزینی که هدر می رود را با قیمت جهانی (1.3\xa0دلار به ازای هر لیتر) محاسبه کنیم، به عدد تقریبی 327 هزار و 600 میلیارد تومان (با دلار 28 هزار تومانی) می رسیم که می تواند یارانه 21 میلیون تومانی را برای هر نفر خانواده 4 نفره، تامین کند.

در این میان، وزارت صمت برنامه ریزی هایی دارد که تا سال 1404، مصرف سوخت خودروهای داخلی به 6.8 لیتر در هر صد کیلومتر برسد. اما این هدف زمانی محقق خواهد شد که خودروسازان در سراسر جهان، مصرف سوخت های فسیلی محصولات خود را به صفر رسانده اند!

افزایش مصرف بنزین در کشور

اردیبهشت 1401: عبدالعلی رحیمی مظفری، عضو کمیسیون انرژی مجلس، بیان کرد که روند فعلی تولید و مصرف بنزین در کشور مناسب نیست و اگر مصرف مدیریت نشود، باید به سمت سوخت جایگزین و کاهش مصرف سوخت برویم.

وی درباره مدیریت تولید و مدیریت مصرف گفت که باید با احداث واحدهای تولیدی خود را ایمن سازی کنیم. اما از طرفی باید سیاست هایی که منجر به کاهش مصرف سوخت می شود را اجرا کنیم که میزان مصرف سوخت مدیریت شود.

نصرت الله سیفی، کارشناس حوزه انرژی، نیز اظهار کرد که این احتمال وجود دارد که موجودی بنزین کفاف ندهد و واردکننده شویم. زیرا تعداد خودروها رو به افزایش بوده و خودروهای قدیمی پرمصرف بنزینی نیز از رده خارج نشده اند.

وی تاکید کرد که اگر سمت تقاضا هزینه کنیم نیازی به هزینه در بخش تولید نیست.

افزایش 30 درصدی مصرف در ایام نوروز

فروردین 1401: کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، میانگین مصرف روزانه بنزین در تعطیلات نورورزی (25 اسفند 1400 تا 13 فروردین 1401) را برابر 110 میلیون لیتر اعلام کرد و گفت که این آمار در سال 1400 برابر روزانه 87 میلیون لیتر بوده که بیش از 26 درصد افزایش یافته است.

طبق گفته های وی، اکنون با اتمام تعطیلات و فرارسیدن ماه مبارک رمضان، مصرف روزانه بنزین کاهش یافته و از بازه زمانی 14 تا 21 فروردین ماه به 89 میلیون لیتر در روز رسیده است که افت 20 درصدی را نشان می دهد. این آمار تقریبا مشابه سال گذشته است اما قطعا روی این عدد باقی نمی ماند.

مصرف بنزین در نوروز 1401

فروردین 1401: مصرف بنزین نوروزی، همچنان نسبت به مدت مشابه سال قبل، با افزایش قابل توجهی همراه شده است.\xa0

براساس جدیدترین اطلاع رسانی شرکت ملی پخش، از تاریخ یکم فروردین ماه 1401\xa0لغایت 13 فروردین ماه 1401، میانگین مصرف بنزین روزانه ایران معادل 107.7 میلیون لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (نوروز 1400)، افزایش 29 درصدی را به همراه داشته است.

در جدول زیر، آخرین تغییرات متوسط مصرف روزانه بنزین در ایام نوروز 1401 را مشاهده می کنید:

تاریخمصرف روزانه
1 فروردین 140189 میلیون لیتر
2 فروردین 1401113 میلیون لیتر
3 فروردین 1401113 میلیون لیتر
4 فروردین 1401109 میلیون لیتر
5 فروردین 1401101 میلیون لیتر
6 فروردین 1401113 میلیون لیتر
7 فروردین 1401111 میلیون لیتر
8 فروردین 1401109 میلیون لیتر
9 فروردین 1401108 میلیون لیتر
10 فروردین 1401108 میلیون لیتر
11 فروردین 1401119 میلیون لیتر
12 فروردین 1401121 میلیون لیتر
13 فروردین 140180 میلیون لیتر
\xa0
میانگین مصرف نوروز 1401107.7 میلیون لیتر
تغییر نسبت به نوروز 140029.3% افزایش مصرف

*جدول فوق، براساس اطلاع رسانی رسمی شرکت ملی پخش است.

ثبت رکورد مصرف بنزین در سال 1400

اسفند 1400: آقای اوجی (وزیر نفت) خبر داده که رکورد مصرف روزانه بنزین کشور در تاریخ 28 اسفندماه 1400 ثبت شده و به عدد 131 میلیون لیتر رسیده است. همچنین میانگین مصرف روزانه بنزین از تاریخ 25 اسفند لغایت 29 اسفند معادل 116 میلیون لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال 1399، افزایش 23 درصدی را نشان می دهد.

الزام خودروسازان برای کاهش مصرف بنزین

اسفند 1400: آقای سالاری (مدیرعامل شرکت ملی پخش)، گفته که طبق برنامه ریزی صورت گرفته، میزان مصرف بنزین خودروهای تولیدی، سالانه باید 5% کاهش یابد و بر همین اساس، پیش بینی شده که میزان مصرف بنزین خودروهای ایرانی تا سال 1405، به میانیگن مصرف جهانی برسد.

آقای سالاری همچنین گفته که میزان صادرات بنزین ایران، حدود 2 میلیون لیتر در هر روز است.

مصرف بنزین در نوروز 1400

فروردین 1400: با اعلام شرکت ملی پخش، در فاصله تعیطلات 18 روزه نوروزی سال 1400، یعنی از تاریخ 25 اسفند 1399 لغایت 13 فروردین 1400، معادل 88 میلیون و 600 هزار لیتر بوده است.

همچنین در فاصله 13 روزه ایام نوروز 1400، یعنی از تاریخ یکم فروردین لغایت 13 فروردین 1400، میانیگن مصرف روزانه بنزین ایران، معادل 83.4 میلیون لیتر بود.


اخبار بنزین در ایران

مهم ترین اخبار\xa0سهمیه\xa0بنزین، شامل زمان واریز سهمیه ماهانه بنزین، قیمت\xa0جدید بنزین، میزان مصرف سوخت در ایران و\xa0آمار مصرف سالانه بنزین را در مقالات زیر بخوانید:

اخبار سهمیه سوخت خودرو

مهم ترین اخبار\xa0سهمیه بندی سوخت، شامل خبرهای جدید سهمیه سوخت\xa0تاکسی بنزینی و سهیمه تاکسی دوگانه سوز، سهمیه سوخت وانت بارها\xa0و همچنین سهمیه بنزین تاکسی های اینترنتی را در مقالات منتخب زیر مطالعه کنید:

اخبار کارت هوشمند سوخت

برای اطلاع از چگونگی ثبت نام کارت سوخت المثنی،\xa0مدارک لازم برای ثبت نام کارت سوخت خودرو، نحوه\xa0پیگیری کارت سوخت ماشین،\xa0پیگیری کارت سوخت موتورسیکلت،\xa0استعلام کارت سوخت از شرکت پست و همچنین جهت اطلاع از چگونگی دریافت رمز کارت سوخت، نحوه تغییر رمز کارت و مراحل\xa0بازیابی رمز کارت سوخت در صورت فراموشی، مقالات منتخب زیر را مطالعه کنید:



منبع: https://bama.ir/o/cvnuybhw