اولین دیدار با جگوار تایپ 00
انتشار: آذر 19، 1403
بروزرسانی: 24 خرداد 1404

اولین دیدار با جگوار تایپ 00


هر چند جگر برای همکاری با هنرمندان در تایپ 00 تاکید دارد، اما بعید است که قدرت خرید این قشر را برای یک خودروی 120 هزار دلاری کافی برق داشته باشد.

مالکین نخبه مدل کلاسیک جگوار هم احتمالا به خودروهای برقی علاقه ندارد. حتی کوچک تخمین جگوار، تنها 10 تا 15 درصد از مشتریان فعلی این برند احتمالا برای خرید محصول جدید اقدام خواهند کرد.

جگوار نهمین مرتبه در تاریخ فعالیت خود، برای بقای تلاش می کند. فروش سال 2023 این برند در آمریکا با 80 درصد کاهش نسبت به سال 2017 به 8348 دستگاه رسید. این رقم، یک چهلم فروش مرسدس بنز یا ب ام و در این کشور است. حتی فروش جهانی 64 هزار دستگاه جگوار هم نمی تواند برای یک برند بسابقه، قابل توجه باشد.

تمام محصولات فعلی جگوار به جز مدل برقی I-Pace، به دهه قبل بازمی گردد. نمایندگی های جگوار در ایالات متحده که اکنون تعداد آنها به 120 کاهش یافته است، برای فروش نمونه های باقیمانده از محصولات این برند به 12 ماه زمان نیاز دارند.

از مهم ترین شکست های جگوار در برابر مرسدس بنز، با من و حتی جنسیس می توانم به ایرادات کیفیت خودروها، طراحی نه چندان قابل قبول بدنه و کابین و همچنین تصمیم های اشتباه مانند سرمایه گذاری بی نتیجه برای ساخت XJ برقی، اشاره کرد.

جگوار از تاسیس یک نمایندگی جدید و لوکس در پاریس خبر داده است. اما اکنون این پرسش مطرح می شود که وقتی محصولات این شرکت با قیمت متوسط \u200b\u200b60 هزار دلار با استقبال روبرو شد آیا تغییر مکان این برند به رده قیمتی بالاتر از 120 هزار دلار منطقی است؟ آن هم در حالی که در آمار فروش خودروهای گران تر از صد هزار دلار، سهم عمده ای از خودروهای درون سوز تعلق دارد.

با وجود پورشه 911، مرسدس G و S کلاس، از محصولات با ام و و البته مدل های رنجرور، یک سدان از برند جگوار برای ثروتمند فرانسوی، ایرانی و آمریکایی چه جذابیتی دارد؟ البته به نظر می رسد که این گروه از نظر بیشتر خودروهای درون سوز را می سازد. فروش پورشه تایکان در سال 2024 با 50 درصد کاهش یافته و مرسدس EQS با قیمت در محدوده 105 تا 129 هزار دلار، از مدلهای درون سوز این شرکت عقب مانده است. لوسید اِیر هم شرایط خوبی ندارد.

اما باید توجه داشت که تازه جگوار به طور هم زمان از روی نامیدی، هوشمندانه و اضطراری طراحی شده است. این شرکت برای فروش 50 هزار دستگاه برنامه ریزی کرده است که نسبت به فروش 130 هزار دستگاه در سال 2002 بسیار کمتر است اما می توان این شرکت را نجات داد. این روزها حتی برندهایی مانند فورد و GMC هم از فواید فروش در تعداد کمتر با قیمت بالاتر، آگاه شده اند. وقتی برخی مشتریان 90 هزار دلار برای تسلا مدل S Plaid و در مواردی بیش از 200 هزار دلار برای محصولات رنجرور پرداخت می کنند، فروش جگوار در تیراژ کمتر هم بعید نیست.

حضور یکی از موفق ترین طراحان خودروهای لوکس یعنی Gerry McGovern در گروه جگوار لندرور، می تواند به نفس جگوار اعتماد کند.

مشخص نیست که جگوار قصد دارد برای کاهش محصولات از قطعات مشترک با رنجرور در ساخت مدل های پلتفرم JEA استفاده کند اما این است که جگوار لوسید، ریویان یا سایر شرکت های تازه وارد از جلب سرمایه در مضیقه نیست. همه سود 2.75 میلیارد دلاری جگوار لندرور، از فروش محصولات لندر به دست آمده است اما گروه تاتا فعل قصد دارد از جگوار پشتیبانی کند.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، جگوار به اولین برند لوکس با سبد محصول کاملاً برقی تبدیل خواهد شد، اما اگر این تصمیم به نتیجه نرسد، اصلاً بعید نیست که جگوار مانند هموطن خود باشد، یعنی گروه روور، به یک خودروساز چینی تبدیل شود. فعلا باید امیدوار باشیم و برای جگوار آرزوی موفقیت کنیم.

جدیدترین اخبار خودرو را در باما بخوانید.



منبع: https://bama.ir/o/k9ds5zc6