
بروزرسانی: 24 خرداد 1404
بررسی تارا جوانان توربو (TARA EFP)
زمان تولید تارا جوانان با موتور توربو
مهر 1403: علیمردان عظیمی، خودرو ایران، با اشاره به توانمندی های موجود در حوزه تحقیقات موتور اظهار کرد: شرکت قدرتمندترین موتور تولید داخل یعنی EFP-TC توسط ایران خودرو عرضه و در محصولات «ری را» و «دنا جوانان» و به دنبال آن ها بر روی «تارا جوانان» استفاده می شود.
این موتور جدید و پرقدرت، علاوه بر افزایش شتابگیری، مصرف سوخت کم تری نسبت به نسخه قبلی یعنی EF7-TC خواهد داشت. انتظار می رود دنا و تارا به موتور EFP-TC تا آخر 1403 به دست مشتری برسد. به وی، ایران خودرو علاوه بر قدرت و شتاب، به مصرف سوخت نیز توجه ویژه ای دارد و در این زمینه نیز پروژه های گفته شده از جمله تولید موتور سه سیلندر را در دستور کار دارد. این موتور که در مصرف سوخت خودرو کاهش می یابد، به دنبال آن خواهد بود، با تکمیل و آزمایش، وارد مرحله صنعتی سازی می شود.

عظیمی در سایر برنامه های ایران خودرو در حوزه توسعه موتور، از توسعه و نصب موتور EF7-Turbo CNG گازسوز به عنوان اولین موتور پایه گازسوز توربوشارژ ساخت داخل بر محصول سورن خبر داد و گفت: با توجه به یکی از مشکلات اصلی موتورهای گازسوز، افت. توان و گشتاور و همچنین کم بودن پیمایش با یک مخزن گاز پر است، با توربو شدن، همه این مشکلات در این موتور مرتفع شده و حتی می توانند در محصولاتی مانند دنا که تا کنون نسخه گازسوز آن نیز به کار گرفته شود.
عظیمی در ادامه افزود: محصول تارا جوانان با موتور پرقدرت EFP-TC نیز به مراحل نهایی توسعه و صحه گذاری رسیده و تا بهمن ماه 1403 به تولید انبوه می رسد. این محصول با استفاده از موتور جدید که مشابه موتور ری را و دنا جوانان است، به یکی از پرقدرت ترین محصولات سدان ساخت داخل تبدیل می شود و می تواند برای خودروهای مشابه وارداتی باشد.
تولید تارا با موتور توبوشارژ EFP
تیر 1402: طبق لیست افشا شده از سوی گروه صنعتی ایران خودرو، این خودروساز دولتی قصد دارد نسخه ای از تارا را با پیشرانه توربوشارژ EF7P (که اختصارا با نام دارد). پیشرانه EFP شناخته می شود) روان بازار کند. این پیشرانه فقط روی محصول دنا پلاس جوانان نصب شده و البته در آینده ای نزدیک، برای کراس اوور K125 نیز به کار خواهد رفت. به همین دلیل نیز ممک است ایران خودرو، این محصول جدید را با نام تارا جوانان یا تارا پلاس توربو، به بازار کشورمان عرضه می کند.
پیشرانه TC7 فعلی یا همان موتور EF7TC، یک موتور 1.65 لیتری توربوشارژر چهار سیلندر و 16 سوپاپ است که 150 اسب بخار قدرت و 215 نیوتن متر گشتاور تولید می کند. در نسخه EFP، این پیشرانه به زمان بندی متفاوت سوپاپ های ورودی و خروجی می شود و توان خروجی این قوای محرکه به ۱۶۱ اسب بخار و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور رسیده است. همچنین مصرف سوخت EFP از نسخه فعلی کمتر بوده و می تواند از 1600 دور در دقیقه، گشتاور ماشینی را به چرخ ها منتقل کند.
سرسیلندر، میل لنگ، سوپاپ ها، یاتاقان ها، سیستم خنک کاری، میل سوپاپ ها و… پیشرانه EFP متفاوت با نسخه معمولی TC7 است. بنابراین تارا EFP داخلی دنا پلاس جوانان، به مشخصات فنی قابل توجهی تجهیز خواهد شد و از این نظر در زمره خودروهای قابل قبول، حتی در سطح مارکت بین المللی، قرار می گیرد.
بررسی انواع تارا ایران خودرو
برای اطلاع از آخرین شرایط فروش تارا در بازار کشورمان و همچنین جهت آشنایی با مدل های مختلف تارا ایران خودرو، تفاوت انواع تارا دنده های با تارا خودکار، مشخصات فنی خودرو تارا و تست های اختصاصی ماشین تارا، مجموعه مقالات منتخب زیر را مطالعه کنید:
منبع: https://bama.ir/o/5kix4uv2