بررسی فونیکس تیگو 8 پرو ای پلاس (PHEV)
انتشار: مرداد 08، 1403
بروزرسانی: 04 اردیبهشت 1404

بررسی فونیکس تیگو 8 پرو ای پلاس (PHEV)


اردیبهشت 1403: گیربکس DHT، در خودروهای تیگو ۸ و تیگو ۷ پرو پلاگین هیبرید تعبیه شده است. این نوع گیربکس با تکنولوژی پیشرفته ای همراه است که 9 حالت مختلف را ارائه می دهد. این 9 حالت، شامل هماهنگی موتورهای برقی و زینتی است که نه تنها جلوی اتلاف انرژی را می گیرد، بلکه باعث کاهش مصرف سوخت و افزایش قدرت موتور می شود. در واقع این نوع خودروها در سه حالت برقی، هیبرید و بنزینی عمل می کنند.

لازم به ذکر است که تیگو ۸ پرو پلاگین هیبرید، نسبت به تمام خودروهای هیبرید متفاوت است. این از دو خودروی برقی به طور خودکار یا به صورت همزمان استفاده می کند که تولید را برعهده دارند و در کنار یک موتور ۱.۵ لیتر توربوشارژ گشتاور ورودی ۵۱۰ نیوتن متر را تولید می کنند. حالت های موجود در این خودرو و گیربکس DHT به شرح زیر است:

۱ – تک موتوره و برقی خالص (شرایط ترافیکی): در هنگام حمل و نقل و رانندگی با سرعت کم، موتور برقی دوم و موتور بنزینی از آن خارج می شوند.

۲ – دو موتوره و برقی خالص (شتاب اولیه بالا): هنگام حرکت خودرو پس از اتمام چراغ قرمز یا ترافیک، هر دو موتور برقی شتاب اولیه و ملموسی را بدون موتور بنزینی ایجاد می کنند.

۳ – سری و برد (شارژ باتری): هر زمانی که باتری شارژ کافی ندارد، موتور بنزینی از طریق چرخش یکی از موتورهای برقی، باتری را شارژ می کند و این انرژی از طریق موتور برقی دوم به چرخ ها منتقل می شود. این حالت ویژه تردهای شهری است.

۴ – استفاده از موتور بنزینی (رانندگی در بزرگراه): هنگام رانندگی در بزرگراه و وقتی که انرژی کافی برای چرخش موتورهای برقی را ندارد، موتور بنزینی به راحتی تمام انرژی را به چرخ ها منتقل می کند و خودرو با سرعت بالاتر می رود.

۵ – استفاده از حالت موازی (رانندگی در مناطق کوهستانی): هنگام رانندگی در یک منطقه کوهستانی یا شیب زیاد، دو موتور برقی به همراه موتور بنزینی گشتاور بالا را به چرخ ها می رسانند تا خودرو با شتاب سریع سربالایی را پشت سر بگذارند.

۶ – شارژ شدن در حالت توقف (توقف یا ترافیک شهری): هنگان رانندگی در ترافیک شهری، گیربکس جلوی اتلاف انرژی را می گیرد و از طریق موتور برقی یک باتری را شارژ می کند.

۷ – شارژ شدن در حالت رانندگی (سرعت کم): هنگام رانندگی با سرعت کم، زمانی که می خواهید شارژ کنید و یا در سرازیری، موتور بنزینی خودرو را به حرکت در می آورد و هم از طریق یکی از موتورهای برقی را شارژ می کند.

۸ – بازیابی انرژی ترمز در حالت تک موتوره (هنگام ترمز کردن آهسته): گشتاور معکوس همان نیرویی است که هنگام ترمز ایجاد می شود و یکی از موتورهای برقی این بار جنبش های انرژی است که از چرخ ها به باتری باز می گرداند و انرژی به حداقل می رسد.

۹ – بازیابی انرژی ترمز در حالت دو موتوره (هنگام ترمز کردن شدید): موقع ترمزهای شدید و آنی، هر دو موتور برقی تمام گشتاور معکوس را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند و باتری شارژ می شود.

توجه داشته باشید که تمام عملیات های پیچیده و کارآمد ذکر شده، کاملاً به صورت خودکار و بدون راننده انجام می شود.



منبع: https://bama.ir/o/kcb7qac6