جزئیات اجرای قانون پلاک سوم
انتشار: مهر 15، 1403
بروزرسانی: 24 خرداد 1404

جزئیات اجرای قانون پلاک سوم



کاربرد پلاک سوم خودرو چیست؟

مهر 1403: سردار احمدرضا رادان، فرمانده کل مدیریت کشور، درباره پلاک سوم توضیح داد که ما به دنبال فناوری های نوین از جمله «پلاک» هستیم که این هدف، می تواند به هوشمندسازی بیشتر پلیس در کشور کمک کند. در این روش، یک چیپ الکترونیکی حاوی اطلاعات خودرو به عنوان پلاک سوم روی خودروها نصب می شود. برخی از رانندگان در پلاک خود دستکاری هایی انجام داده و باعث می شوند خودروی دیگری جای آن ها جریمه شود که با اجرای طرح پلاک سوم، اشتباهات ماموران پلیس راهور و سیستم، درباره جریمه ها صفر می شود. اجرای این طرح بودجه نیازمند از طرف دولت است که امیدواریم زودتر برنامه ریزی های آن انجام شود.

وی افزود ما قصد داریم به نحوی کارها را پیش ببریم که به جای آن مردم به دنبال خدمت بروند و به پلیس مراجعه کنند، ما به آنها خدمت می کنیم اما واقعاً این مسیر زمان بر خواهد بود. به عنوان مثال می خواهم وقتی که مردم خودروها را می خرند و به پلاک خودرو می پردازند، جایی که باید به مراکز مراجعه کنند. ما به آنها برویم و از آنها اطلاعات را دریافت کرده و پلاک تحویل بدهیم. البته در حال حاضر این خدمت ارائه می شود اما تعداد آن کم است.

تخت اجرای پلاک سوم در خودروها هنوز موجود نیست

شهریور 1403: سردار تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا، درباره طرح پلاک سوم توضیح داد که پلاک سوم یک قابلیت هوشمند است که باید به خودرو اضافه شود، نیاز به بسترها و الزاماتی دارد که این الزامات و قابلیت ها در حوزه پلیس نیست. یعنی اتفاقاتی است که باید در بخش خودروسازی و همچنین فناوری اطلاعات کشور بیفتد که این قابلیت و بستر برای اجرای موضوعی تحت عنوان پلاک سوم ایجاد شود.

وی افزود: این بستر در خودرو ایجاد نشده و نمی توانیم بگوییم که چه اتفاقی می افتد، اجرا و عملیاتی شود. اما اگر عملیات و عملیات اجرایی شود در بسیاری از موارد می تواند کمک کننده باشد. در واقع در همه موضوعات می توان عامل بسیار مهم و بازدارنده باشد از جمله در مورد ماشین خودرو و نوع رفتار پرخطر رانندگان. اگر خودروهای مجهز به این قابلیت در ماموریت ها مانند ماموریت های اربعین و یا طرح های نوروزی و تابستانی ما در لحظه می توانیم بررسی کنیم که در هر کدام از خودروها و چه نوع خودروهایی و با چه سرعتی در حال ترد هستند. در واقع تمام اطلاعات مورد نیاز را می توانیم از طریق همین پلاک سوم در اختیار داشته باشیم. این موضوع مهم است و امیدواریم بتوانیم هرچه سریعتر از این بسیار قابل استفاده کنیم.

آخرین وضعیت طرح پلاک سوم

دی 1401: سردار هادیانفر، رئیس پلیس راهور فراجا، آخرین وضعیت و جزئیات طرح نصب پلاک سوم را تشریح کرد.

بر اساس گفته های وی، این طرح اکنون در مرحله تولید نرم افزار است و این پلاک سوم باید آماده شود و نرم افزار باشد. موضوع دیگر بحث چیپ هایی است که باید زیر شیشه و آیینه خودرو نصب شود. برای این موضوع، سردار هادیانفر به دانشگاه های مانند دانشگاه شریف صنعتی، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه علم و صنعت و ... مراجعه کرده و جلساتی را برگزار کرد. دانشگاه ها آماده بودند که در تولید چیپ کمک کنند. این موضوع باعث می شود تا وابستگی آرزوی دیگری وجود نداشته باشد.

وی درباره پلاک سوم گفت که برای کشف خودروهای خطرناک بسیار است. علاوه بر آن، در مورد پلاک های مخدوش و دستکاری شده بسیار کارآمد و پلیس دیگر برای اصالت خودرو نیازی به کنترل تمام اجزای آن را ندارد. با اجرای طرح پلاک سوم می توانم از مخدوش کردن پلاک ها و جرایم مربوط به این جلوگیری کنم. همچنین افسر راهور برای اینکه اصالت یک ماشین را چک کند، باید کاپوت را بالا بزند و شماره شاسی را نگاه کند که با اجرای پلاک سوم دیگر به این کار نیاز ندارد و افسر می تواند در کنار خیابان با دستافزارش این پلاک را اسکن و مشخصات را مشاهده کند. .

آقای هادیانفر افزودن می شود که طرح پلاک سوم تا قبل از پایان سال 1401 اجرا می شود و مرحله اولیه آن اجرا می شود.

اجرای طرح از 22 بهمن ماه

مهر 1401: تقریباً 180 روز از انتشار خبر اجرای طرح پلاک سوم می گذرد و سردار هادیانفر، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی، توضیحاتی را درباره آن ارائه کرده است.

بر اساس گفته های وی، بسیاری از نرم افزارهای مربوط به تولید پلاک سوم آماده می شوند و بخشی از چیپ های مربوطه نیز ثبت سفارش می شوند. آخرین جلسه ای که در این جلسه برگزار شد، مربوط به بحث «ریدر» می شود. این قطعه به کمک یک نرم افزار واسط، QR کدها را می خواند و اطلاعات اصلی را از بانک شماره گذاری کسب می کند.

وی افزوده با اجرای قانون پلاک سوم، دیگر نیازی به فک و نصب پلاک های فیزیکی نیست و وابستگی ارزی آن هم قطع می شود. زیرا برای تولید پلاک های مواد نیاز به وارد کردن قطعاتی بود که برای کشور وابستگی آرزوی ایجاد می کرد. پس از اجرای طرح پلاک سوم، پلاک که بر روی خودرو نصب می شود با خود خودرو جا به جا می شود و تمام اطلاعاتی که باید برای خرید در سامانه ثبت شود بر روی این پلاک سوم ثبت می شود و می توانم بگویم پلاک دیگر جزئی از خودرو می شود. . در حال حاضر برای تراشه ها و QRکدها و دست افزارهای اجرایی طرح پلاک سوم هیچ مشکلی نیست و فقط باید نرم افزارهای مربوط به خواندن ریدر تهیه شوند.

سردار هادیانفر گزارشان گفت که این طرح از 22 بهمن ماه امسال آغاز می شود و به صورت پایلوت در شهر تهران اجرا می شود.

تولید با کمک شرکت های دانش بنیان

سال 84 قانونی بود که تحت عنوان «نصب پلاک سوم» تصویب شد. اما در مرحله اجرا نرسیده است.

به کمک پلاک سوم خودرو، افسران راهنمایی و رانندگی بدون نیاز به بالا زدن کاپوت خودرو، می توان آن را بررسی کرد."این پلاک در قالب دو چیپ است که VIN و سایر اطلاعاتی که به یک حجم مخصوص (30 تا 90 کیلوبایت) نیاز دارند در آن گنجانده می شود. اطلاعات موجود در آن، به صورت RFID در اختیار پلیس قرار می گیرند تا مأموران راهور مالکیت با دست افزارهای خود را این اطلاعات را بخوانند و به هویت اصلی و خودرو پی ببرند. این کار کمک می کند تا خودروهای سرقتی و تحت تعقیب شناسایی شوند. اکنون ملاک اصالت خودروها پلاک آن هاست؛ اما پس از اجرای این قانون، خودروهای سرقتی احراز می شوند.

اکنون پس از گذشت 17 سال از تصویب قانون پلاک سوم، این طرح با کمک شرکت های دانش بنیان، اجرا خواهد شد.

سردار هادیانفر، رئیس پلیس راهور، در این باره توضیح داد که پلاک سوم همان پلاک الکترونیکی بوده و باید حتما اجرا شود. این پلاک از داخل شیشه زیر آیینه از جلو و عقب خودرو نصب می شود. پلیس با دست افزارهای خود می تواند به اطلاعاتی مانند نوع خودرو، مدل خودرو، رنگ خودرو، شماره شاسی، شماره و موتور اطلاعات کد ملی مالک و ... دست پیدا کند. بنابراین، افسران راهنمایی ورانندگی بدون نیاز به بالا زدن کاپوت خودرو، می تواند آن را بررسی کند.

وی افزود که برخی از رانندگان اعتراض دارند که با وجود حضور در محلی، جریمه شده اند. پس از بررسی مشخص می شود که خودرویی با پلاک مخدوش اشتباه کرده است. اجرای طرح پلاک سوم کمک می کند تا از مخدوش کردن پلاک ها و جرایم مربوط به آن جلوگیری شود.

طبق گفته های سردار هادیانفر، فک و نصب پلاک فیزیکی وابستگی آرزو دارد که با اجرای طرح پلاک سوم می توان این وابستگی را قطع کرد. زیرا دیگر نیازی به پلاک فیزیکی نیست. سالانه بیش از 5 میلیون پلاک جابجا می شود و پلاک هایی که دیگر نیاز ندارند، پس از یک سال در دستگاه خردکن می روند و اتلاف انرژی را به دنبال دارد. پلاک سوم از این اتفاقات مانع می کند.

وی درباره تولید شه ها گفت که بخش زیادی از فناوری این پلاک ها ایرانی است و تنها برای قسمتی از مدار این پلاک باید بومی سازی انجام شود. در همین راستا نیز برخی از شرکت های دانش بنیان با پلیس همکاری می کنند تا بتوانند پلاک سوم را صد درصد داخلی تولید کنند. در ابتدا در خارج از کشور باید پلاک سوم وارد شود و زمانی که دانش تولید مدار آن تکمیل شود، این پلاک ها را در تولید کنیم.

رئیس پلیس راهور درباره زمان اجرایی شدن این طرح بیان کرد که آزمایش های مربوط به آن در شهرک انجام شده و مصوبات و مجوزهای لازم برای فرماندهی مدیریت کل کشور گرفته شده است. آن ها در تلاش اند تا پلاک سوم در نیمه اول سال 1401 آغاز شود.

در سالی که شعارش «تولید، دانش بنیان و کارآفرین» است، انتظار می رود تا شرکت های دانش بنیان در این زمینه فعالیت کنند تا علاوه بر جلوگیری از خروج ارز از کشور، افتخار تولید پلاک های سوم به افتخارات ایران اضافه شود.


اخبار شماره گذاری خودرو

اخبار تعویض پلاک خودرو



منبع: https://bama.ir/o/pru5ysc7